Η Πρωταθλήτρια Παγκοσμίων Κυπέλλων στο πιστόλι και ρεκορντγούμαν Άγη Κασούμη, πρώην πρωταθλητές και άνθρωποι που αγαπούν τη σκοποβολή έφτιαξαν αυτόν το Σύλλογο με σκοπό να μεταδώσουν τις γνώσεις τους, την εμπειρία δεκαετιών και την αγάπη τους για αυτό το συναρπαστικό άθλημα.

Όσοι θέλετε να γνωρίσετε από κοντά τον υπέροχο και διαφορετικό κόσμο της σκοποβολής, να μάθετε σκοποβολή από πρωταθλητές, να διασκεδάσετε με φίλους, να μυηθείτε σε έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης και σκέψης και να γίνετε, ίσως και εσείς, αθλητές ή και πρωταθλητές, η απόσταση που σας χωρίζει είναι μία απόφαση ή όσο ένα… μπαμ!

 

 

Open Day for Shooting

                                                                                                               21.12.2018

Σκοποβολή, ένα άθλημα για όλους και για όλες τις ηλικίες.  Μια εκδήλωση του Σκοπευτικού Ομίλου «ΑΓΗ ΚΑΣΟΥΜΗ», όπου μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σκοποβολή, αλλά και να σκοπεύσουν…διαφορετικά, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος προσομοίωσης.  Για τα οφέλη της σκοποβολής σε όλες τις ηλικίες μίλησε η παθολόγος, τ. επιμελήτρια Γ.Ν. Γεννηματά, κα Βάσω Δαλακλίδου.  Για τη διαχείριση του άγχους μίλησε ο καθηγητής αθλητικής ψυχολογίας στα ΤΕΦΑΑ και διατελέσας αθλητικός ψυχολόγος της Ολυμπιακής Ομάδας, κος Νεκτάριος Σταύρου.  Η εκδήλωση, από όπου δεν έλειπαν και οι εκπλήξεις, πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου σε έναν από τους ωραιότερους χώρους των βορείων προαστίων, στο καφέ – ρεστοράν Yellow στο Κεφαλάρι, και συγκέντρωσε δεκάδες φίλους της σκοποβολής, αλλά και υποψήφιους νέους σκοπευτές από…5 έως 85 ετών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου 

17.12.2018

Συγχαρητήρια Νάντια!

Με μια εκπληκτική επίδοση, η 12χρονη σκοπεύτριά μας Νάντια Χαλίλ, κέρδισε την 1η θέση στη μικτή κατηγορία Παίδων-Κορασίδων, στους Αγώνες Αεροβόλων Όπλων Α΄ κατηγορίας που διεξήχθησαν στις 15-16/12 στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα.  Συγκεκριμένα, με 417,4/436, επίδοση που ξεπερνά και τον νικητή των Πανελληνίων Αγώνων, η Νάντια κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην σκοποβολή, φέρνοντας πολλά κεντρικά δεκάρια και κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την σκοπευτική χρονιά.  Πολλά συγχαρητήρια Νάντια, το μέλλον σίγουρα σου ανήκει!

 

Δελτίο Τύπου 

10.12.2018

Νίκησε και τα αγόρια!

Η 13χρονη αθλήτρια του Σκοπευτικού Ομίλου «ΑΓΗ ΚΑΣΟΥΜΗ», Δέσποινα Χοχλιούρου, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στους Αγώνες Αεροβόλων Όπλων Α΄ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ελευσίνα στις 8-9/12.  Με λίγους μήνες προπονήσεων και, μόλις, στον δεύτερο αγώνα της στο Αεροβόλο Τουφέκι Παίδων Β΄, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ κάνοντας 578,3, κερδίζοντας παράλληλα την τρίτη θέση!  Πολλά συγχαρητήρια Δέσποινα, το μέλλον προμηνύεται λαμπρό! 

  

 

Δελτίο Τύπου 

14.9.2018

 Καταιγιστικοί οι έφηβοι αθλητές μας στα Πυροβόλα Όπλα

Σάρωσαν τα κύπελλα οι έφηβοι σκοπευτές μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων που διεξήχθη στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βόλου.  Ο Σύλλογός μας, με τους Γιώργο Μαυρίδη, Δημήτρη Μάνο – Κασούμη και Χρήστο Βακιρτζή, βγήκε Πρωταθλητής Ελλάδας 2018 στο Ολυμπιακό Αγώνισμα Πιστόλι Ταχύτητας και στο Σπορ Πιστόλι, ενώ κατέκτησε την 2η θέση στο Πιστόλι Στάνταρντ.  Συγχαρητήρια αγόρια!  Μας κάνετε περήφανους! 

 

 Δελτίο Τύπου 

9.5.2018

AΓΗ ΚΑΣΟΥΜΗ: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ – Για Ρεκόρ Γκίνες!

Μετά από έναν ανεπανάληπτο τελικό η Άγη Κασούμη κατέκτησε για 40η χρονιά την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπορ Πιστολίου Γυναικών που διεξήχθη το Σάββατο 5.5, στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας.

Με μία συγκλονιστική εμφάνιση στον Τελικό η Άγη Κασούμη πέτυχε 29/35. Τη 2η θέση κατέκτησε η Άννα Κορακάκη με 21/35 και την 3η η Δήμητρα Παπακανέλλου με 17/35.

Η επίδοση που πέτυχε η Άγη Κασούμη στον Τελικό 29/35, είναι τόσο εξαιρετικά μεγάλη που και χωρίς να έχει ρίξει όλες τις σειρές του αγώνα, όχι μόνο δίνει χρυσό μετάλλιο σε Τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ολυμπιακών, αλλά και αποτελεί κορυφαία επίδοση Παγκοσμίως! Συγκεκριμένα επίδοση 29/50 (29 hits σε 10 σειρές) μπορεί να δώσει χρυσό μετάλλιο σε Τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ολυμπιακών Αγώνων (27 hits/50 για Ολυμπιακούς) και η Πρωταθλήτρια μας πέτυχε το ίδιο σκορ 29 hits, ρίχνοντας μόνο στις 7 από τις 10 σειρές του αγώνα! Ο αγώνας σταμάτησε στις 7 σειρές μετά το λιποθυμικό επεισόδιο της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη και την κοινή απόφαση των αγωνιζομένων μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας, να μην συνεχίσουν να ρίχνουν, παρ΄ όλο που είχε συνέλθει από τη λιποθυμία, σεβόμενοι την συναθλήτριά τους.

Το μοναδικό γεγονός να είναι ένας αθλητής, Πρωταθλητής για 40 χρόνια, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και η Πρωταθλήτριά μας Άγη Κασούμη ήδη ετοιμάζει τον φάκελό της μετά από αίτημα, για να τον υποβάλει στα Ρεκόρ Γκίνες.

Press Kit download

 φωτογραφία Άγης Κασούμη

 φωτογραφία Άγης Κασούμη

 Κατάταξη 5 Μαΐου 2018